A következő generációs benzinmotorok, amelyek a Mazdas-t olyan tisztavá teszik, mint az elektromos autók

, a Mazda megerősítette a következő SkyActiv benzinmotorok részleteit. Ezeket a következő autók generációjához illesztik, valószínűleg a következő Mazda6 -tal kezdődik 2018 -ban, és a hatékonyság 30 % -kal javul.
Ez azt jelenti, hogy a mai 118 lóerős Mazda3 SkyActiv benzin 55,4mpg és 119 g/km CO2 -kibocsátásról kb. 70 mpg -ra és 85 g/km -re javul.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

Az állítások ellenére azonban az új motorok csak csak a dynos -on tesztelik a Mazda Japán K + F központjában, és még nem működnek egy autóval.
A SkyActiv benzinmotor harmadik generációja, 2025-ben esedékes, ezt körülbelül 50 g/km-re javítja, és a kerekes CO2-kibocsátás olyan alacsony, hogy közel állnak ahhoz, hogy a jelenlegi elektromos autóké.
Mazda a HCCI Engine Tech bemutatására
A jelenlegi SkyActiv benzinmotorok természetesen szívódnak, nem pedig turbófeltöltöttek és leépítettek, mivel a Mazda szerint a valós hatékonysági előnyök és a meghajthatóság jobb.
A következő generációs motor, az úgynevezett SkyActiv-G Generation 2, egy homogén töltés-égési gyújtás (HCCI) sovány égési gyújtórendszert fog elfogadni.
A jelenlegi SkyActiv benzinmotor dízelszerű 14: 1 kompressziós arányt tartalmaz. A Mazda következő benzinje azonban ezt 18: 1 -re teszi, ami azt jelenti, hogy a dugattyú kompressziója önmagában az üzemanyag -keverék meggyulladást okozhat, akárcsak a dízel.
Ez akár 50 % -os fojtószelep -terhelés mellett működik, lehetővé téve a motor számára, hogy nagyon sovány mennyiségű üzemanyagot működtessen, de szinte NOx és részecskék kibocsátása nélkül, így az üzemanyag -hatékonyságú, mint a dízel, de tisztább, mint a benzin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *