Uncategorized

Franciaország megfordítja a döntést, hogy az alapértelmezett sebességkorlátozást 90 km -ről 80 km -re

csökkenti. A francia kormány megfordította az utak alapértelmezett sebességkorlátozásának csökkentéséről szóló döntését, annak ellenére, hogy ennek eredményeként kevesebb a közúti halálozás.
Tavaly az Egyesült Királyság A és B utakkal egyenértékű alapértelmezett sebességkorlátozást 90 kmh (56 mph) 80 kmh -re (50 mph) csökkentették annak érdekében, hogy csökkentsék a halálesetek számát, amely az elmúlt három évben emelkedett.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

• A legjobb lélegzősök csoportos teszt
A lépés sikeres volt ennek a célnak a elérésében, az ország vidéki utakon a közúti halálesetek száma 2018 második felében 127-rel csökkent, szemben a 2013-17-es átlaggal ugyanazon utakon.
A francia kutatóintézet cersema és a francia közúti biztonsági megfigyelőközpont ezt az új, alacsonyabb sebességkorlátozásnak tulajdonította, miközben megjegyezte, hogy az utazási idő átlagos növekedése csak egy másodperc volt kilométerenként.
A kormányt most arra kényszerítették, hogy forduljon a politikához, azonban Franciaországban a Sárga mellénymozgalom tiltakozásával és a gyors kamerák széles körben elterjedt vandalizmusával nyomást gyakorol a miniszterekre.
A francia miniszterelnök, Edouard Philippe volt az, aki végül bejelentette a megfordítást, annak ellenére, hogy erőteljesen támogatta a 80 km -es sebességkorlátozást, mind a végrehajtás előtt, mind azt követően.
Az Európai Közlekedési Biztonsági Tanács (ETTSC) kritikus volt az U-Turn-ra, rámutatva, hogy az Európában a legjobb közúti biztonsági nyilvántartásokkal rendelkező országok közül sokan 70 kmh (43 mph) vagy 80 kmh sebességkorlátozással rendelkeznek egyenértékű utakon, hozzátéve, hogy ez a nem megfelelő sebesség felelős a kontinensen zajló halálos közúti balesetek 20-30 % -áért.
Antonio Avenoso, az ETSC ügyvezető igazgatója elmondta: „A francia kormánynak több mint 3000 halálos halálával a francia kormánynak megfelelő volt merész lépéseket tenni a sebesség kezelésére, az egyik fő gyilkosra.
“Ez a döntés nem a tudomány és az adatok, hanem az érzelmek és a rövid távú politikai megfontolások alapján jelentős közegészségügyi és biztonsági visszafordítást jelent.”
Mit gondolsz a franciaországi intézkedésekről? Tudassa velünk az alábbiakban …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *