Uncategorized

Hidrogén által működtetett Aston Martin Rapide S

Ez az Aston Martin hibrid hidrogén-rapid verseny járműve, amely a jövő hónapban a Nurburgring 24 órás versenyén debütál.
A hibrid hidrogén rapide S Aston Martin nemrégiben felülvizsgált négy ajtós, négyüléses sportautóján alapul. A cég kijelenti, hogy ez a legelső hidrogénüzemű jármű, amely egy világméretű rendezvényen zajlik, a legelső nulla CO2-kibocsátás sportjárművek mellett, amelyek a Nurburgring 24 órás versenyén a versenysebek körét tartalmazzák.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

A hibrid hidrogén-rapid S teljesítménye az ismerős, 6,0 literes Aston V12-ből származik, azonban a motort az Altrák ALSET Global osztrák szakértőjével együttműködve testreszabották. A módosítások között szerepel egy pár turbófeltöltő, egy másik üzemanyag-sín és négy szénszálú tartály hozzáadása, amely 3,5 kg hidrogén tartását 350 hordó nyomáson tartja, amelyek lehetővé teszik a jármű számára, hogy benzinn, hidrogénnel vagy mindkettő kombinációjával működjön. –
Noha a turbófeltöltésű V12 zajja csábító, a szükséges indukció szükséges ahhoz, hogy a dugattyúval hajtott motorban a hidrogén égetésével járó hatékonyság hiánya legyen.
Az Aston Martin azonban kijelenti, hogy a CO2-kibocsátás továbbra is sokkal csökken, valamint a jármű a 24 órás verseny legalább egy körét futtatja önmagában, ahol a motor nulla CO2-t bocsát ki, és kissé többet bocsát ki, mint a vízből, mint a vízből a kipufogógáz.
Az autó versenyezéséhez a hidrogénrendszert, valamint a szénszálú tartályokat rendkívül szigorú biztonsági előírásokra fejlesztették ki, valamint a német motorsport-irányító testület, a DMSB teljes jóváhagyásával.
Az Aston Martin belépése a 41. Nurburgring 24 órájában a nyolcadik egymást követő év lesz, amelyben a cég részt vett. Több mint 150 jármű várhatóan versenyez az idei rendezvényen, amely május 19-20-án zajlik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *