Vezeték nélküli technológia

Jelenleg rézvezetékeket vagy szénszálas rendszereket használnak az adatok továbbítására az autó különféle érzékelői és számítógépei között. De a huzalozás viszonylag nehéz és drága.
Ezt szem előtt tartva a Warwick Egyetem Műszaki Iskolájának tudósai optikai vezeték nélküli rendszereket fejlesztenek ki, ahol az adatok fénysugáron haladnak át. LED -eket vagy infravörös izzókat, súlycsökkentést, költségeket és karbantartást használna. Míg a felső lámpák felhasználhatók a multimédia közvetítésére.
Reklám – A cikk az alábbiakban folytatódik

Roger Green professzor azt mondta: „Az Optical Wireless jelenleg viszonylag ismeretlen. De nem nehéz egy olyan napra gondolni, amikor az utasok figyelhetik a TV -t, amely a felső fényből származó gerendán keresztül áramlik, vagy amikor a motor egyes részei huzalok nélkül „beszélhetnek” egymással. ”
Green professzor azt mondta, hogy úgy véli, hogy az Optical Wireless „készen áll a sajátjába”, mivel a gyártókat vonzzák a potenciális üzemanyag -megtakarítások, amelyeket a jármű súlyának csökkentése a technológiával.
“Az is olcsó telepítés, mivel használhat egy egyszerű LED-es fényforrást, amelyet jelenleg tömegesen gyártanak”-mondta.
„És más előnyei vannak, például az elektromágneses interferencia hiánya és az a tény, hogy ellentétben a túlzsúfolt rádió spektrummal, amelyet az adatkommunikáció nagy részéhez használunk, az optikai vezeték nélküli nem korlátozza a rádiójeleknél létező műszaki és szabályozási sávszélesség -korlátozásokat. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *